رونمایی از وب سایت جدید مجله اتاق فرار..!

بازی اتاق فرار ِ فینچر!

the-game

ما انسان‌ها برای هر کاری که انجام می‌دهیم قطعا فلسفه‌ای داریم. چرا این فلسفه بافی‌ها را داریم. حتی تفریح این موجود پیچیده نیز فلسفه بافی‌هایی دارد که در بطن خود بسیار پیچیده است و مانند ظاهر آن آنقدر هم تفریح گونه و فقط برای گذر وقت نیست. در ادامه به موضوع فیلم یکی از بهترین و مهم‌ترین کارگردانان تاریخ یعنی دیوید فینچر می‌پردازیم.
هر فیلم فینچر قطعا بررسی طولانی و پر پیچ و خمی دارد. او متخصص ساختن فیلم‌های تریلر و جنایی و نئو نوآر می‌باشد. اما در اینجا چیزی که توجه ما را جلب کرده است بی‌نظیر بودن کارگردانی فیلم‌های او نیست، بلکه درون مایه‌ای را که در فیلم  The game خود به وسیله بازی اتاق فرار به نمایش گذاشته است را می‌خواهیم بررسی کنیم و ببینیم این بازی اتاق فرار چیست؟

در ابتدا باید گفت که دیوید فینچر از دست مایه‌های قوی‌ای استفاده می‌کند، چه جنایی باشد و چه یک بازی. از دیگر فیلم‌های مشابه اتاق فرار، دوگانه فیلم‌های اتاق فرار است، که شامل دو قسمت بوده و به کارگردانی آدام روبیتل ساخته شده است، که با درونمایه‌ای مشابه و با همین موضوع بازی اتاق فرار که نام اصلی فیلم است می‌باشد.

فیلم The game از فیلم‌های خوب دیوید فینچر می‌باشد، ژانر این فیلم مانند اکثر فیلم‌های دیگرش تریلر روانشناختی است. نمرات بسیار خوبی گرفته، در سایت IMDB امتیاز ۷.۸ و راجر ایبرت منتقد مطرح و بسیار خوب سینما در رابطه با این فیلم نقد مثبتی داشته است، او این فیلم را جزء یکی از سرشناس‌ترین فیلم‌های یخچالی دانسته است. این اصطلاحی است که هیچکاک به برخی از فیلم‌ها داده است.

او در تعریف این اصطلاح برای نوع خاصی از فیلم‌ها گفته که، این گونه فیلم‌ها مهیج هستند و در روند روایت داستان کم کم پربیننده تاثیر می‌گذارند و در نهایت به مرحله اوج داستان می‌رسند و به یکباره مانند انفجاری در نهایت داستان اتفاق می‌افتد، می‌توان گفت این خود یکی از مولفه‌های اصلی فیلم‌های دیوید فینچر می‌باشد.
البته این هم گفتنی است که این فیلم علاوه بر این همه تعریف و تمجید جزء فیلم‌های فوق العاده فینچر به حساب نمی‌آید و منتقدان و تماشاگران شاید از این فیلم راضی بوده باشند و نقاط قوتی در این فیلم موجود باشد اما این فیلم معمولی‌تر ازفیلم‌های دیگر این کارگردان مانند فیلم‌های هفت، دختر گمشده و باشگاه مبارزه است.

معرفی فیلم the game

بازی اتاق فرار به مثابه مفهوم تفریح متعقلانه

در این فیلم فلسفه بافی‌های فینچر و نوع فیلم‌سازی‌اش را با کمک یک موضوع آن هم یک بازی ساخته است. و اما بازی اتاق فرار، براستی چرا یک فیلم ساز که فیلم‌های جنایی، دلهره‌آور و روان شناختی می‌سازد به سراغ یک بازی رفته است. شاید فلسفه و ایده ساختن فیلم او در بهترین حالت و راحت‌ترین حالت برای فهماندن به مخاطبش با کمک گرفتن از این بازی بوده است. و اما چرا؟

بازی اتاق فرار که برای نخستین بار و فراگیر‌تر توسط فیلم سینمایی  The gameدیوید فینچر شناخته شده و به طور جدی به آن پرداخته شده است و تقریبا می‌توان گفت پس از پخش این فیلم بود که بازی اتاق فرار شناخته‌تر شد.
اما برویم سراغ آشنایی با اتاق فرار. از آنجایی که این اولین فیلم اتاق فرار بوده است و با این بازی آمیخته است باید به تشریح آنان باهم پرداخت که البته دیوید فینچر مفاهیم آن دو را در فیلم خود براستی که به خوبی نمایش داده است.

بازی اتاق فرار چیست؟

بازی اتاق فرار، یک بازی معماگونه می‌باشد که جزء محدود بازی‌هایی است که هم فکری می‌باشد و هم پر جنب و جوش. بازی و تفریح قسمتی از داستان این فیلم است و تفکر و استفاده از هوش نیز قسمتی دیگر. این موضوع تا حدی است که لقب شطرنج زنده را به این بازی داده اند. برای اشنایی بیشتر با اتاق فرار پیشنهاد می کنیم مقاله اتاق فرارچیست را مطالعه کنید

قسمتی از فیلم the game

بازی اتاق فرار یا بازی زندگی!

انتخاب ماجراهای بازی اتاق فرار دست بازی کنندگان آن نیست. کسی از بازی خبر ندارد. شخص خود با پای خود آمده است ولی نمیداند برای چه باید تلاش کند؟ نمیداند چقدر آسان است؟ و نمیداند چگونه باید از مخمصه بیرون بیاید؟ این‌ها سوالاتی هستند که برای بازی کنندگان جالب است و پاسخ دادن به آن‌ها برایش پیروزی محسوب می‌شود.  
تلاش برای زندگی‌ای که خود خواسته نبوده با تلاشی که در ماجراجویی که خود خواسته نبوده دراین بازی اول از همه به چشم می‌خورد. دست و پا زدن انسان برای بازی زندگی‌ای که به آن نه پاسخی منفی داده و نه مثبت همیشگی بوده است و می‌توان گفت فلسفه این بازی نیز در همین است.

قوای انسان برای باز ماندن و حیات! چه چیزی بیشتر از این می‌تواند انسان را به تکاپو در آورد و او را مجبور به استفاده از تمامیت وجودش بکند؟ انتهای بازی اتاق فرار مشخص نیست، درست مانند پس از مرگ و خود مرگ که انتهای بازی زندگیست. رابطه بین راه حل ها، معما‌ها و استراتژی‌های پنهان در بازی که نخست برای بازی کنندگان مشخص نیستند دلالت بسیار جالبی است بر لایه‌های پنهان زندگی که در فیلم عمدا به آن تاکید شده و در بازی اتاق فرار یک ایده اصلی برای به وجود آمدن آن توسط طراحانش.

اسکیپ روم مخمصه ای برای افرادی علاقه مند برای به چالش کشیدن خود

نخست اینکه کار تیمی همیشه نشان داده است که بهتر از ندیده گرفتن بقیه افراد تیم است، در این بازی هر چه دیدید را نکته‌ای مهم بدانید و به بقیه اعضای تیم آن را نشان بدهید. سرعت عمل همیشه هم جلوی تمرکز را نمیگیرد. اگر کسی هست که تمرکز را بر سرعت عمل و یا بالعکس مهم‌تر می‌داند باید گفت که در این بازی باخته است.

در بازی اتاق فرار شما یک راه دارید و آن هم اینکه سرعت و دقت با هم به نتیجه خواهند رسید، پس این کار سختی است، اما بهترین حالتش این است که گروهی و با کمک یکدیگر از پس این چالش بر آیید. یک کارآگاه خوب ابتدا باید یک جانی و سارق خوب باشد. اما این نکته به کجای بازی مربوط است؟

در بازی اتاق فرار شما یک طراح بازی، یک اتاق، نشانه ها، معما‌ها و حل کننده معما‌ها و یک گروه دارید. این تمام چیزیست که شما می‌توانید ببینید ولی نمی‌توانید به همین راحتی با استفاده از فکر و عملتان از آن‌ها بهترین استفاده را ببرید. نکته کارآگاه که ذکر شد به این خاطر است که شما تعدادی حل کننده معما هستید که کسی برای شما آن را به وجود آورده است پس در مواردی باید در نقش یک طراح بایستید و عناصر را ببینید و در روند شکل گیری آن را بررسی کنید آن وقت است که راه حل‌های مناسبی به ذهنتان می‌رسد. اسکیپ روم نام دیگر این بازی است، بازی‌ای که شما نقش اول سناریوی آن هستید.

فیسبوک
لینکدین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...

برای ثبت دیدگاه وارد اکانت خود شوید...

اتاق فرارهای پیشنهادی