آیا هر روز دقیقا به همان شکلی که دوست دارید زندگی میکنید؟ آیا شغلی را انتخاب کردهاید که ۱۰۰ درصد از آن لذت میبرید یا فقط به این دلیل که حقوق مناسبی دارد؟ آیا همیشه در گفتگوها بر عقیده خود راسخ هستید یا اغلب آنچه دیگران میخواهند از شما بشنوند را میگویید و تسلیم آنها میشوید؟ آیا با فردی که واقعاً برای شما مناسب است، در یک رابطه هستید یا اینکه در حال حاضر به دلیل نبود کسی برای جایگزین کردن یا به دلیل ترس از تنها ماندن، تن به رابطه دادهاید؟ آیا از وضعیت فعلی زندگی خود کاملاً راضی هستید؟ پاسخ به این سوالها نشان میدهد که تا چه حد در خروج از منطقه امن خود ریسکپذیر هستید.
بدون شک، این سؤالات تا حدودی بحثبرانگیز است و ممکن است شما را عصبانی کند. قطعاً افراد کمی خواهند بود که به هر یک با یک بله واضح و کاملاً قانعکننده پاسخ دهند (اگر با خودمان روراست باشیم.) با این حال، ما آگاهانه و عمدا این سؤالات را پرسیدیم تا شما را در معرض آزمایش قرار دهیم: هر چه این گونه سوالها، بیشتر شما را آزار دهد، هر چه در واکنش به این نوع سوالها عصبانیتر، تکانشیتر و تندتر واکنش نشان دهید، احتمالا فردی هستید که در برابر خارج شدن از منطقه امن خود بیشتر مقاومت میکنید. در همین راستا، این مقاله آموزنده و آگاهیبخش برای شما تهیه شده است و به شما میگوید چرا باید از منطقه امن خود خارج شوید.
منطقه امن چیست؟
به صورت تئوری، انسان آزاد است تا هر کاری بخواهد، انجام دهد. اما اگر به زندگی روزمره خود نگاه کنید، اوضاع کمی متفاوت به نظر میرسد. در “زندگی واقعی” شما هرچند آزادی عمل کامل دارید، اما اغلب اوقات، خود را محدود به فعالیتها و کارهای روتین و راحت میکنید. به نظر میرسد با مرزهایی که یک نگهبان خیالی تعریف کرده است، از دنیای درونی خود محافظت میکنید. به عبارتی دیگر، نمیتوانید هر کاری را انجام دهید. منطقهای که در این مرزهای محافظ قرار دارد، Comfort Zone شما است که به آن منطقه امن میگویند. هر چیز مشخص و آشنایی در این منطقه قرار دارد: عادات، آداب و رسوم، روتین زندگی و محیط معمولی شما. در این منطقه، شما با اطمینان عمل میکنید. خارج از این محدوده، یک منطقه ناشناخته در کمین است. اگر مجبور باشید از منطقه امن خود خارج شوید، معمولا ترس و ناراحتی را احساس میکنید. بنابراین خروج از منطقه امن وقتی آغاز میشود که تلاش کنید به آسایش و راحتی همیشگی پایان دهید و از ناشناختهها، موقعیتها و رویدادهای جدید استقبال کنید.
۱۰ دلیل عالی برای خروج از منطقه امن
شاید فکر کنید که منطقه امن شامل تمام موقعیتهای خوشایند و مفیدی میشود که زندگی شما را احاطه کرده و ساعات شما را پر میکند. با این حال، این فرضیه درست نیست. بلکه منطقه امن نیز شامل حالات و صور فلکی خوب و بدی است که برای شما عادی شده است. با این حال، چنین روتینهایی، بیش از هر چیز یک کار را انجام میدهند: شما را از پرسش، تأمل، تفکر و تصمیمگیری باز میدارند.
هر یک از ما در منطقه امن شخصی خود زندگی میکنیم. افکار، احساسات و رفتار معمول ما در این ناحیه قرار گرفتهاند. شما در این منطقه احساس امنیت و راحتی میکنید چون به شما ثبات عاطفی میدهد و به ظاهر نگرانیها و ترسهای عمده را از شما دور میکند. با این حال، هر کس در پیله خود بماند، مهمترین چیزها را از دست میدهد.
در واقع، تنها راحتی که منطقه امن شما فراهم میکند سکون و آرامش است. این ناحیه مثل یک حباب در هوا است که در آن پنهان میشوید تا همه چیز مثل قبل ادامه پیدا کند. بهایی که برای این امنیت خیالی میپردازید بسیار بالا است: اگر منطقه امن خود را ترک نکنید، به این معنی است که از تمام فرصتهایی که زندگی در اختیار شما قرار میدهد و رشد شخصی خود چشمپوشی میکنید.
برای اینکه از این به بعد همیشه در یک منطقه امن نمانید و سالهای عمر خود را با رشد و پیشرفت چشمگیر در زندگی و کارهای خود سپری کنید به ۱۰ دلیل خوب برای خروج از منطقه امن اشاره میکنیم:
مقاله پیشنهادی برای مطالعه:
منطقهی امن چیست؟ چرا و چگونه باید از ناحیهی امن خارج شد؟
۱.با خروج از منطقه امن خودتان را بهتر از قبل میشناسید
وقتی شهامت انجام کاری فوقالعاده را داشته باشید میتوانید چیزهای جدید در مورد خودتان و توانایی و استعدادتان کشف کنید. وقتی تصمیم میگیرید هدفی را دنبال کنید که هرگز فکر نمیکردید بتوانید به آن برسید کم کم خود را میشناسید. زیرا موقعیتهای خارقالعاده به بهترین شکل، تواناییها و قابلیتهایی که در درون ما است را به نمایش میگذارند. با این حال، در منطقه امن ماندن باعث میشود که کمترین تلاش را انجام دهید. در هر فردی از جمله شما، تواناییها و استعداد زیادی وجود دارد که فقط با کشف و استفاده از یک فرصت ظهور پیدا میکنند. بنابراین شهامت به خرج دهید و به قلمروهای ناشناخته وارد شوید تا به چشم خود ببینید که میتوانید کارهایی بیش از آنچه فکر میکردید انجام داده و چیزهای بیشتری به دست آورید.
۲. میتوانید کارهای زیادی را انجام دهید و عزت نفس خود را افزایش دهید
آگاهی از این مسئله که شما فقط عزم و اراده کافی نداشتهاید وگرنه میتوانید کارهای بسیار بیشتری (بیش از آنچه در ذهن خود تصور میکردید) را انجام دهید، تأثیر مثبت و آنی روی تصویر شما از خود و افزایش اعتماد به نفس شما دارد. شما میفهمید که میتوانید هر کار فوری و فرصتی که برایتان پیش میآید را حتی بدون نیاز به آمادگی برای مواجهه با چالشهای مهم، مدیریت کنید. پس منتظر چه چیزی هستید. کافی است فقط فکر نکنید و به جای آن عمل کنید. پس از آن، احساس ناراحتی و ناامنی شما به سرعت به افزایش اعتماد به نفس و شجاعت تبدیل میشود.
۳. شما به فردی مستقل تبدیل میشوید
با خروج از منطقه امن، اعتماد به نفس شما درباره تواناییهایی که دارید افزایش مییابد. در نتیجه، به گونهای دیگر به افراد دیگر نگاه میکنید. شما به طور مستقل عمل میکنید و نیاز چندانی به آنها احساس نمیکنید. آنها را افراد و دوستانی فوقالعاده میدانید اما نمیخواهید که عصای دست شما باشند و برای حل مشکلات، بیشتر به خود تکیه میکنید.
۴. در لحظه و زمان حال زندگی میکنید
زندگی در زمان حال از احساس رضایت ناشی میشود. اگر بتوانید انرژی، توجه و اشتیاق خود را روی لحظه حال متمرکز کنید، به خودشناسی رسیدهاید. خارج شدن از منطقه امن، باعث میشود که جایی برای چیزهایی که با توانایی شما در درک زمان حال تداخل ایجاد میکنند باقی نماند. شما باید برای مقابله با هر چیزی که باعث میشود از زمان حال غفلت کنید تلاش کنید.
۵. با خروج از منطقه امن به فردی انعطافپذیر تبدیل میشوید
اگر فقط تنها یک دیدگاه یا برداشتها و نظریههای سفت و سختی درباره جهان و گنجینههای آن داشته باشید، چیزهای زیادی را از دست خواهید داد. دیدگاهها و فرضیات بسیار بیشتری نسبت به چیزی که در همان نگاه اول میبینید، وجود دارد.
خروج از یک منطقه امن به شما این فرصت را میدهد که دیدگاه تک بعدی خود را تغییر و گسترش دهید، عقاید و دیدگاههای جدیدی را بپذیرید و خود و زندگی خود را به شیوهای متفاوتتر درک کنید. این امر، باعث میشود که سطح تلاش و بازدهی خود در زمینههای دیگر را نیز افزایش دهید و از پذیرش مسئولیت و کار در حوزههای جدید استقبال کنید. به عبارت دیگر، شما فردی انعطافپذیرتر و سازگارتر میشوید.
۶. ترسهای خود را میشناسید و با آنها روبهرو میشوید
متأسفانه، ترس به سرعت زندگی شما را مختل میکند و یک دور باطل ایجاد میکند. هنگامی که بابت خروج از منطقه امن میترسید، از هرگونه رویارویی با محرکهای جدید اجتناب میکنید و در همان جایی که هستید میمانید. از آنجایی که شما تلاش نمیکنید، ترس شما ادامه مییابد و حتی قویتر میشود. ترس، بیشتر یک عامل تهدیدکننده زندگی است؛ زیرا به آن فرصت نمیدهید تا به شما ثابت کند که اشتباه میکنید. اگر با ترسهای خود روبهرو شوید، متوجه خواهید شد که هرچه بیشتر جلو میروید این ترسها کم کم از بین میروند. تنها سختی شما، شروع کار است.
هنگامی که اولین قدم را برداشتید، متوجه خواهید شد که بسیاری از چیزها (آنقدر که قبل از تمرین خروج از منطقهای امن فکر میکردید) جای ترس و نگرانی ندارند. با قدم برداشتن در راهی که از آن میترسیدید، احساس راحتی و پیروزی میکنید. این احساس پس از شروع خروج از این منطقه امن و غلبه بر ترس خود به جای سرکوب آن به وجود میآید.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه:
خارج از چارچوب فکر کنید تا خلاق باشید!
۷. با خروج از منطقه امن بسیار سریعتر، رشد و پیشرفت میکنید
هنگامی که از منطقه امن خود خارج میشوید، در مدت زمان بسیار کوتاهی، تجربههای باورنکردنی به دست میآورید. اثرات یادگیری به دست آمده رشد شخصی شما را به شدت افزایش میدهد. شما خیلی سریع متوجه میشوید که اعمال شما نتایجی دارد و یاد میگیرید که مسئولیت واقعی خود و اعمالتان را بپذیرید. علاوه بر این، شما این بینش را بدست میآورید که کارها را برای خود انجام دهید و به دنبال تحت تاثیر قرار دادن دیگران نباشید. شما یاد میگیرید که اهداف خود در زندگی را دنبال کنید نه اهدافی که دیگران برای شما دارند.
۸. زندگی شما بسیار هیجانانگیز میشود
جرئت انجام کاری باعث ایجاد حس ماجراجویی و چالش میشود. فرآیندهای روزانه و روتین کاملاً قابل پیشبینی هستند و دقیقاً به همین دلیل است که در بلندمدت خستهکننده میشوند. خروج از منطقه امن و ایجاد تغییرات جدید، شما را به وجد میآورد و احساسات درونی شما را بیدار میکند: حس ماجراجویی، کنجکاوی و میل به کشف چیزهای جدید، زندگی شما را بسیار هیجان انگیزتر و متنوعتر میکند.
۹. شور و اشتیاق شما برای زندگی کردن افزایش مییابد
یک زندگی جالب و هیجان انگیز باعث میشود که زندگی را واقعا با ارزش بدانید. اگر کم کم متوجه شوید که میتوانید دیوارهای ساخته شده در ذهن خود را در هر زمانی خراب کنید، ارزش بیشتری برای این زندگی قائل خواهید شد.
۱۰. روابط شما با افراد دیگر بهبود خواهد یافت
لازمه روابط خوب و پایدار با دیگران، داشتن رابطه خوب با خود و رضایت از خودتان است. اگر از خود یا زندگیتان ناراضی باشید، نمیتوانید خوبیهای اطرافیانتان را ببینید. خارج شدن از منطقه امن، شناخت خود، غلبه بر ترسها و شادتر بودن، همه چیزهایی هستند که تأثیر مثبتی بر ارتباط شما با اطرافیان دارند.
امیدواریم که با این ۱۰ دلیل شما را متقاعد کرده باشیم که خارج شدن از یک منطقه امن بیش از آنچه فکرش را میکنید ارزش دارد.